torsdag 30 oktober 2008

Snart Mässa med crop och Mykoplasma

På lördag är det dags för höstens scrap och stämpelmässa i Tibro. Jag är anmäld och har sett framemot detta en tid. Har ju planerat att köpa mig en BIA på mässan. Det kostar ju mycket och beställa i och med frakten.

Som några av er läsare vet så har jag ju fått en Mykoplasma-infektion. Det är en sorts lunginflammation som är smittsam. Jag går under behandling med penicillin sedan i måndags/tisdags natt och jag mår mycket bättre. Lättare o andas o hostar mycket mindre, det gör inte så ont heller att hosta och andas. Inhalatiorna med Flutiden får jag fortsätta med ett tag tills jag träffat doktor Per den 18 november igen. Men penicillinkuren har jag kvar 1 vecka på.

Mässan och cropen ligger i farosonen att missas just nu pga av detta. Var ute och kikade på sjukvårdsrådgivningens hemsida och hittade denna text. Det är någon som ställt en fråga om Lunginflammation orsakat av Mykoplasma och en doktor har svarat:

"Doxyferm är den typ av antibiotika som har god effekt mot mykoplasmainfektioner och du bör fullfölja hela behandlingen i tio dagar. Mycoplasma är en lite speciell typ av bakterie och ett bekymmer är att man kan vara smittförande även en tid efter ett man har avslutat behandlingen. Att hostan kan vara efterhängsen i flera veckor har jag själv fått pröva på. Jag hoppas att den ger sig snabbt i ditt fall.

Det går inte att ange någon exakt tid för hur länge du behöver räkna med att smitta men jag skulle föreslå att du undviker alltför mycket nära kontakter under de tio dagar som du äter medicin. Om du då inte har någon hosta längre så tycker jag att du bör kunna återuppta umgänge med dina vänner. Om hostan hänger i tycker jag att du kan hålla dig lite på din kant ytterligare en vecka.

Detta är inget exakt svar men det är inte heller möjligt att ge ett sådant. Man får vara lite praktisk och jag tycker inte att man ska överdriva smittorisken, även om Mykoplasma är en ganska smittsam bakterie.

Tomas Fritz
Läkare, specialist i allmänmedicin

Läs mer i Sjukvårdsrådgivningen.se"

Jag vill ju komma ut och träffa folk och vara social men samtidigt inte smitta ner en massa folk. Jag mår mycket bättre och är jag ännu bättre på lördag så vill jag åka på träffen. Är jätteledsen just nu för att jag troligen inte kommer iväg. Jag sitter mest inne o inte gör så mycket, idag tog jag mig en tur till farmor, det tar max 2 minuter och gå och sen gick jag hem efter en stund. Här hemma så sitter jag här eller vid tvn eller försöker plocka i ordning lite.

sådär nu har jag skrivit av mig o klagat lite....

kramar

Inga kommentarer: